Διαπρέψτε στη συνέντευξη!

interview in progress

Συγχαρητήρια! Το βιογραφικό σας ξεχώρισε και ήρθε το πολυπόθητο τηλεφώνημα: έχετε συνέντευξη! Και μόλις η ανυπομονησία σας μετατράπηκε σε άγχος. Τώρα τι κάνουμε;

Ακολούθως μερικά εύκολα βήματα για να διαπρέψετε στη συνέντευξη.

1.Προετοιμαστείτε.
Διαβάστε και μάθετε για την εταιρεία, στην οποία έχετε στείλει την αίτησή σας. Μάθετε για την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία: Ποια είναι τα νούμερα της αγοράς, ποιοί οι κύριοι παίκτες της και ποιοι οι κύριοι ανταγωνιστές της εταιρείας που σας ενδιαφέρει; Διαβάστε ξανά και ξανά την αγγελία: Μέσα από τις προδιαγραφές της θέσης μπορείτε πάνω κάτω να αντιληφθείτε και τα καθήκοντα της θέσης. Ρωτήστε για τον συνεντευκτή σας. Τι χαρακτήρας είναι; Έχετε κοινά σημεία; π.χ. ίδιους καθηγητές, ίδιο μεταπτυχιακό, ίδια χόμπι κλπ. Τα κοινά σημεία μπορούν να σταθούν ως βάση για τη δημιουργία μια καλής ατμόσφαιράς και «χημείας» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Δείτε αν έχετε κοινούς γνωστούς ή επαφές στο κοινωνικά σας δίκτυα και ζητήστε π.χ ένα επαγγελματικό recommendation από τους κοινούς γνωστούς σας στο LinkedIn. Τέλος σκεφτείτε ιδέες: Τι θα πρώτο-κάνατε αν σας δίνανε τη θέση;

2.Δείξτε ενέργεια και ενθουσιασμό.
Αναμφισβήτητα θα πρέπει να δείξετε ενέργεια και ενθουσιασμό για την θέση που διεκδικείτε. Άλλωστε είναι μια καινούρια πρόκληση και θα πρέπει να πείσετε τον μελλοντικό σας εργοδότη ότι, όχι μόνο διαθέτετε τα τυπικά προσόντα της θέσης , αλλά έχετε παράλληλα τη θέληση και το πάθος για να πετύχετε και τον πιο δύσκολο στόχο.

3.Ντυθείτε επιτυχημένα.
Μην αφήσετε ένα παραμελημένο ντύσιμο να σας κοστίσει μια θέση που ονειρεύεστε. Σε ένα δομημένο και πειθαρχημένο περιβάλλον το ντύσιμο «μετράει» και θα πρέπει να είναι αντίστοιχο. Για τις γυναίκες τα βασικά αποτελούν: Όχι υπερβολές, λίγα κοσμήματα, διακριτικό μακιγιάζ, περιποιημένο μανικιούρ , μονόχρωμα ρούχα κλπ. Για τους άντρες αντίστοιχα: Σκουρόχρωμες κάλτσες, περιποιημένα νύχια και χτένισμα, σκούρα χρώματα κλπ.

Ακολουθείστε αυτές τις απλές συμβουλές και θα έχετε μια πολύ καλή εικόνα. Ελάτε στην The Career Tailors να σας προετοιμάσουμε και θα διαπρέψετε. Εκτός των άλλων θα μάθετε τη σωστή εισαγωγή σας στη συνέντευξη, το στυλ επικοινωνίας σας και πως το χρησιμοποιείτε καθώς και τα μυστικά και το χτίσιμο της «χημείας».

Leave a Comment

No Comments Yet


Get Widget