Όλα Ξεκινούν με Μία Απλή Συνειδητοποίηση

dream-job-1024x682

Ψάχνετε για μία δουλειά, από την οποία θα θέλετε να ξεφύγετε όλη σας τη ζωή ή προτιμάτε να καταφέρετε να έχετε μία εργασία στην οποία να χρησιμοποιείτε τα δυνατά σας σημεία, να είστε χαρούμενοι και να νιώθετε ότι πραγματικά προσφέρετε?

Η μεγάλη ειρωνεία είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να αφιερώσουν χρόνο και κόπο ώστε να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα κατάλληλα μέσα που θα τους εξασφαλίσουν την εργασία των ονείρων τους και αρκούνται σε μία δουλειά που δεν τους ικανοποιεί και τους αναγκάζει να αφιερώνουν χρόνο και κόπο τελικά όλη τους τη ζωή. Είναι πιο εύκολο τελικά να παραπονιέσαι για κάτι που δεν πάει καλά από το να αναλάβεις δράση για να το διορθώσεις.

Έχετε παρατηρήσει πως οι άνθρωποι γύρω μας όντως αρκούνται συνήθως με το να παραπονιούνται? Έχω ζήσει πολλές περιπτώσεις με φίλους που παραπονιούνται για χρόνια για καταστάσεις που τους στεναχωρούν και που τους κάνουν ακόμη και να νιώθουν υποδεέστεροι και στην πράξη προτιμούν την τελικά απλά να παραπονιούνται και να σκέφτονται τι θα μπορούσαν οι άλλοι να κάνουν διαφορετικά από το να σκεφθούν τι θα μπορούσαν οι ίδιοι να κάνουν διαφορετικά και να αλλάξουν εκείνοι. Μπορεί να ακούγεται υπεραπλουστευμένη η παραπάνω σκέψη καθώς η αλήθεια είναι πως  χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συνειδητοποίηση η αλλαγή για αυτό και οι περισσότεροι προτιμούν απλά να παραπονιούνται.

Αν το καλοσκεφθείτε, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε γενικά: «Δεν μπορώ να περιορίσω τον εαυτό μου και για αυτό δεν μπορώ να κάνω δίαιτα» οπότε θα προτιμήσω να περάσω μία ζωή με ένα σώμα που δεν με ευχαριστεί και μου δημιουργεί ακόμη και στεναχώρια κάποιες φορές..στο τέλος της ημέρας είναι πιο εύκολο απλά να παραπονιέμαι!

Έχουμε συνηθίσει να λαμβάνουμε συμβουλές από συγγενείς και φίλους καθώς συνήθως μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούμε και δεν μας φέρνουν αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε και την έγκριση των δικών μας ανθρώπων …και τελικά συνεχίζουμε απλά να παραπονούμαστε.

Για αυτό λοιπόν πρέπει να σταματήσουμε! Να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε, να περιμένουμε από τους άλλους να αλλάξουν και να κάνουμε εμείς  κάτι που θα βελτιώσει τη δική μας ζωή.

Όλα τελικά ξεκινούν με την συνειδητοποίηση ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να παραπονούμαστε.

Παρόλο που ακούγεται απλό, είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας η οποία απαιτεί μετά μία εξατομικευμένη στρατηγική. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο καθώς υπάρχουν πολλά εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσουμε: πίεση χρόνου, ανεργία, κατάθλιψη, και πολλά ακόμη. Όταν όμως θα καταφέρετε να βρείτε τον τρόπο να τα ξεπεράσετε (καθώς θα έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας πως θα σταματήσετε να παραπονιέστε και θα αρχίσετε να σκέφτεστε τι θα κάνετε!) θα εκπλαγείτε με την τεράστια δύναμη και εμπιστοσύνη που θα νιώσετε.

Δεδομένων των δύσκολων καταστάσεων στις οποίες όλοι ζούμε σήμερα αρκετοί θα μπείτε στον πειρασμό να σκεφθείτε γιατί η παραπάνω συλλογιστική είναι λανθασμένη ή εξωπραγματική. Αλλά αυτό το άρθρο θα μπορούσε να αποτελεί το πρώτο βήμα στο πλάνο σας και αντί να προσπαθήσετε να βρείτε που είναι λάθος και τι δεν είναι ρεαλιστικό θα μπορούσατε να αφιερώσετε λίγα λεπτά στο να βρείτε αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμο. Ελπίζω να βρείτε.

Leave a Comment

No Comments Yet


Get Widget