Ανανέωσε το Βιογραφικό σου!

quotes

If you wait for opportunities to occur, you will be one of the crowd

Λέει ο Edward De Bono …και είναι η συμβουλή μας για την υπόσχεση εκείνη που δώσαμε στους εαυτούς ανήμερα Πρωτοχρονιάς για να βρούμε εργασία ή να βρούμε μία καλύτερη εργασία. Η υπόσχεση είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα, αλλά πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι ενέργειες υλοποίησης, προτού ξεθυμάνει η επίδραση της Πρωτοχρονιάς. Βάλτε το πρώτο λιθαράκι, ανανεώνοντας το βιογραφικό σας.. και θυμηθείτε:

arrow 6 Έχοντας το βιογραφικό σας έτοιμο, είστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να συναντηθείτε με έναν εν δυνάμει εργοδότη.

arrow 6  Κινηθείτε γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό.. Στείλτε το βιογραφικό σας ανάμεσα στους πρώτους υποψηφίους. Τα ανοίγματα νέων θέσεων εργασίας είναι πολύ περιορισμένα και οι αιτήσεις πάρα πολλές. Στέλνοντας αργά την αίτηση σας μειώνονται οι πιθανότητες να σας «προσέξουν».

arrow 6  Ανανεώνοντας συχνά το βιογραφικό σας, μπορείτε με μεγαλύτερη ευκολία να το προσαρμόσετε σε διαφορετικές θέσεις εργασίας, ώστε να μπορέσετε να «πουλήσετε»  αποτελεσματικά, ότι είστε ο ιδανικός υποψήφιος για τις απαιτήσεις της θέσης.

arrow 6  Ζούμε σε έναν διαδικτυακά αναπτυσσόμενο κόσμο. Δεν μπορείτε να γνωρίζετε πότε θα προκύψει η ευκαιρία. Μπορεί κάποιος να σας στείλει ένα request στο LinkedIn ή κάποιος φίλος σας να σας προτείνει χωρίς προειδοποίηση για κάποια θέση και να πρέπει άμεσα να στείλετε το βιογραφικό σας. Ένα βιογραφικό της τελευταίας στιγμής, μπορεί να γίνει αιτία αποτυχίας ,καθώς μπορεί να ξεχαστούν σημαντικά επιτεύγματα, να γίνουν λάθη,  και η συνολική εικόνα να μην αντιπροσωπεύει επάξια το “brand” σας.

Ξεκινήστε να ανανεώνετε ή να φτιάχνετε από το μηδέν το βιογραφικό σας. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πληθώρα πληροφοριών και συμβουλών που θα σας βοηθήσουν. Αν νιώθετε ότι αυτές οι πηγές δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τους επαγγελματικούς σας στόχους, μπορείτε πάντοτε να απευθυνθείτε στην The Career Tailors, όπου Professional Résumé Writers θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τον καλύτερο σας εαυτό και να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε άλλους. Ένα επιτυχημένο βιογραφικό είναι εκείνο που τονίζει τις ικανότητες και αναδεικνύει τα προσόντα σας, δημιουργώντας στον εργοδότη την επιθυμία να σας συναντήσει, θέτοντας τις πρώτες βάσεις για μία επιτυχημένη συνέντευξη.

Θέλετε βοήθεια με το βιογραφικό σας; Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε. Καλέστε μας στο 2169000950

*O Edward De Bono ( 19 May 1933) κατάγεται από τη Μάλτα, είναι γιατρός, συγγραφέας, εφευρέτης και σύμβουλος. Έγραψε το βιβλίο “ Six Thinking Hats” και είναι υποστηρικτής της διδασκαλίας της σκέψης ως μάθημα στα σχολεία. Προτάθηκε για Νόμπελ οικονομικών το 2001.

Leave a Comment

No Comments Yet


Get Widget